Google ka birthday 27 September ko hi kyo manaya jata hai

Q1: Google ka real birthday month?
Ans: September
Q2: Incorporation year?
Ans: 1998
Q3: Official date?
Ans: 4th September
Q4: Celebration date?
Ans: 27th
Q5: Google ke founders?
Ans: Larry
Q6: Co-founder?
Ans: Sergey
Q7: Larry ka surname?
Ans: Page
Q8: Sergey ka surname?
Ans: Brin
Q9: University?
Ans: Stanford
Q10: Country of origin?
Ans: USA
Q11: Pehla project naam?
Ans: BackRub
Q12: “Google” kis word se aaya?
Ans: Googol naam ke word se 
Q13: First investor?
Ans: Andy
Q14: Andy ka surname?
Ans: Bechtolsheim
Q15: First cheque amount?
Ans: 100000
Q16: Pehla office jagah?
Ans: Garage
Q17: Garage owner?
Ans: Susan
Q18: Susan surname?
Ans: Wojcicki
Q19: Current CEO?
Ans: Sundar Pichai
Q20: Sundar surname?
Ans: Pichai
Q21: Parent company?
Ans: Alphabet
Q22: Alphabet founded year?
Ans: 2015
Q23: HQ location?
Ans: California USA
Q24: HQ city?
Ans: Mountain
Q25: HQ nickname?
Ans: Googleplex
Q26: First logo year?
Ans: 1998
Q27: First doodle year?
Ans: 1998
Q28: First doodle event?
Ans: Burning
Q29: IPO year?
Ans: 2004
Q30: IPO method?
Ans: Auction
Q31: Gmail launch year?
Ans: 2004
Q32: Gmail launch day?
Ans: April me hua tha
Q33: Maps launch year?
Ans: 2005 me hua tha
Q34: YouTube acquisition year?
Ans: 2006 me aya tha
Q35: YouTube price?
Ans: 1.65B
Q36: Android acquisition year?
Ans: 2005
Q37: Chrome launch year?
Ans: 2008 me hua tha
Q38: Chrome OS year?
Ans: 2009
Q39: Drive launch year?
Ans: 2012
Q40: Photos launch year?
Ans: 2015
Q41: Pixel launch year?
Ans: 2016
Q42: AI model name?
Ans: Gemini
Q43: Gemini field?
Ans: AI
Q44: Mission keyword?
Ans: Information
Q45: Motto?
Ans: Don’t
Q46: Popular product?
Ans: Search
Q47: Largest revenue source?
Ans: Ads
Q48: Email service?
Ans: Gmail
Q49: Video platform?
Ans: YouTube
Q50: Navigation app?
Ans: Maps
Q51: Mobile OS?
Ans: Android
Q52: Web browser?
Ans: Chrome
Q53: Storage service?
Ans: Drive
Q54: Photo app?
Ans: Photos
Q55: Assistant name?
Ans: Google
Q56: Competitor US?
Ans: Bing
Q57: Competitor China?
Ans: Baidu
Q58: Competitor Russia?
Ans: Yandex
Q59: Cloud service?
Ans: GCP
Q60: 1998 indexed pages?
Ans: 25M
Q61: Today indexed size?
Ans: Trillions
Q62: Employees 2025?
Ans: 190K
Q63: Founders met year?
Ans: 1995
Q64: Initial project subject?
Ans: Search
Q65: First server material?
Ans: Lego
Q66: Gmail storage offer?
Ans: 1GB
Q67: Logo colors?
Ans: Primary
Q68: Voice assistant year?
Ans: 2016
Q69: Translate launch year?
Ans: 2006
Q70: Earth launch year?
Ans: 2005
Q71: Docs launch year?
Ans: 2006
Q72: Calendar launch year?
Ans: 2006
Q73: News launch year?
Ans: 2002
Q74: Books project year?
Ans: 2004
Q75: Trends launch year?
Ans: 2006
Q76: Stadia launch year?
Ans: 2019
Q77: Stadia closure year?
Ans: 2023
Q78: Main revenue model?
Ans: Ads
Q79: Core strength?
Ans: Search
Q80: Spirit of Google?
Ans: Innovation
