Google ka birthday 27 September ko hi kyo manaya jata hai

Google ka birthday 27 September ko hi kyo manaya jata hai

Google ka birthday 27 September ko hi kyo manaya jata hai
Google ka birthday 27 September ko hi kyo manaya jata hai

Q1: Google ka real birthday month?
Ans: September

Q2: Incorporation year?
Ans: 1998

Q3: Official date?
Ans: 4th September

Q4: Celebration date?
Ans: 27th

Q5: Google ke founders?
Ans: Larry

Q6: Co-founder?
Ans: Sergey

Q7: Larry ka surname?
Ans: Page

Q8: Sergey ka surname?
Ans: Brin

Q9: University?
Ans: Stanford

Q10: Country of origin?
Ans: USA

Q11: Pehla project naam?
Ans: BackRub

Q12: “Google” kis word se aaya?
Ans: Googol naam ke word se 

Q13: First investor?
Ans: Andy

Q14: Andy ka surname?
Ans: Bechtolsheim

Q15: First cheque amount?
Ans: 100000

Q16: Pehla office jagah?
Ans: Garage

Q17: Garage owner?
Ans: Susan

Q18: Susan surname?
Ans: Wojcicki

Q19: Current CEO?
Ans: Sundar Pichai

Q20: Sundar surname?
Ans: Pichai

Q21: Parent company?
Ans: Alphabet

Q22: Alphabet founded year?
Ans: 2015

Q23: HQ location?
Ans: California USA

Q24: HQ city?
Ans: Mountain

Q25: HQ nickname?
Ans: Googleplex

Q26: First logo year?
Ans: 1998

Q27: First doodle year?
Ans: 1998

Q28: First doodle event?
Ans: Burning

Q29: IPO year?
Ans: 2004

Q30: IPO method?
Ans: Auction

Q31: Gmail launch year?
Ans: 2004

Q32: Gmail launch day?
Ans: April me hua tha

Q33: Maps launch year?
Ans: 2005 me hua tha

Q34: YouTube acquisition year?
Ans: 2006 me aya tha

Q35: YouTube price?
Ans: 1.65B

Q36: Android acquisition year?
Ans: 2005

Q37: Chrome launch year?
Ans: 2008 me hua tha

Q38: Chrome OS year?
Ans: 2009

Q39: Drive launch year?
Ans: 2012

Q40: Photos launch year?
Ans: 2015

Q41: Pixel launch year?
Ans: 2016

Q42: AI model name?
Ans: Gemini

Q43: Gemini field?
Ans: AI

Q44: Mission keyword?
Ans: Information

Q45: Motto?
Ans: Don’t

Q46: Popular product?
Ans: Search

Q47: Largest revenue source?
Ans: Ads

Q48: Email service?
Ans: Gmail

Q49: Video platform?
Ans: YouTube

Q50: Navigation app?
Ans: Maps

Q51: Mobile OS?
Ans: Android

Q52: Web browser?
Ans: Chrome

Q53: Storage service?
Ans: Drive

Q54: Photo app?
Ans: Photos

Q55: Assistant name?
Ans: Google

Q56: Competitor US?
Ans: Bing

Q57: Competitor China?
Ans: Baidu

Q58: Competitor Russia?
Ans: Yandex

Q59: Cloud service?
Ans: GCP

Q60: 1998 indexed pages?
Ans: 25M

Q61: Today indexed size?
Ans: Trillions

Q62: Employees 2025?
Ans: 190K

Q63: Founders met year?
Ans: 1995

Q64: Initial project subject?
Ans: Search

Q65: First server material?
Ans: Lego

Q66: Gmail storage offer?
Ans: 1GB

Q67: Logo colors?
Ans: Primary

Q68: Voice assistant year?
Ans: 2016

Q69: Translate launch year?
Ans: 2006

Q70: Earth launch year?
Ans: 2005

Q71: Docs launch year?
Ans: 2006

Q72: Calendar launch year?
Ans: 2006

Q73: News launch year?
Ans: 2002

Q74: Books project year?
Ans: 2004

Q75: Trends launch year?
Ans: 2006

Q76: Stadia launch year?
Ans: 2019

Q77: Stadia closure year?
Ans: 2023

Q78: Main revenue model?
Ans: Ads

Q79: Core strength?
Ans: Search

Q80: Spirit of Google?
Ans: Innovation


 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top